Diensten

Ventilatie

Een goede en gezonde lucht in huis is belangrijk voor uw gezondheid. Ventilatie zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht het huis binnenkomt. Uw huis blijft op deze manier in een betere staat, omdat het minder vochtig is. Bovendien zult u zich prettiger voelen in een huis met schone lucht.

Ventileren kan op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld een mechanische afzuiging hebben met een natuurlijke toevoer. Maar ook toevoerlucht kan mechanisch geregeld worden. Tegenwoordig zien we veel WTW units in huizen. Deze warmte terugwin units zorgen ervoor dat de verwarmde binnen lucht de warmte afgeeft aan verse buitenlucht. Zo is een WTW unit een grote verbetering wat betreft de energiezuinigheid in uw huis.

Mechanische ventilatie

Bij mechanische ventilatie wordt de lucht voortdurend ververst met behulp van een draaiende ventilator. De afvoerventielen, die de vervuilde lucht afzuigen, bevinden zich meestal in de keuken, de badkamer of het toilet. De frisse buitenlucht komt via klapramen en ventilatieroosters het huis binnen. Een slecht onderhouden of afgesteld ventilatiesysteem zorg niet alleen voor een minder goede ventilatie, maar beperkt ook de energiebesparing.

Waarborg de luchtkwaliteit en laat een erkend installatiebedrijf u adviseren.

Informatie aanvraag: ventilatie

Techniek Nederland Erkend installateur Erkend leerbedrijf