Diensten

Thermostaten

Iedereen vergeet het wel eens; de thermostaat naar beneden draaien voor vertrek of voor het slapengaan. Zonde, want het verwarmen van uw huis kost veel energie. Het onnodig stoken een aanslag op het verbruik van gas. Stoken voor een lege huiskamer of overmatig verwarmen is dus niet zo goed voor uw energierekening. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer handige hulpmiddeltjes die u kunnen helpen om de warmte in huis te regelen. Het loont de moeite om te investeren in een klokthermostaat.

De klokthermostaat instellen

Een moderne klokthermostaat heeft verschillende opties. Met een gebruikershandleiding kunt u de meeste instellingen zelf invoeren, zodat u niet meer hoeft om te kijken naar de verwarming in uw huis. U kunt ook altijd van Heugten cv techniek & sanitair om advies vragen om een optimaal programma samen te stellen voor uw situatie.

Een eenvoudig klokthermostaat met een automatisch programma kan al veel energie besparen. Deze zorgt ervoor dat de warmte in huis op de gewenste temperatuur blijft. U kunt vaak ook kiezen voor verschillende programma’s op werkdagen en in het weekend of zelfs een andere programma voor iedere dag.

Slimme programma’s

  • De zelflerende klokthermostaat houdt rekening met de opwarmtijd van de installatie. Deze thermostaat houdt bij hoe lang het duurt om de juiste temperatuur te bereiken en stelt zich daarop af.
  • De modulerende klokthermostaat kan eenvoudig schakelen tussen hard stoken en een laag vermogen. Als er weinig regelmaat zit in uw dagritme kunt een sensor instellen die met de modulerende thermostaat reageert op de beweging in huis.
  • Een klokthermostaat op afstand kan worden aangesloten op het internet en vaak ook worden bediend door een smartphone. Als u toch eerder thuis komt dan gepland, zet u de verwarming alvast aan.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Informatie aanvraag: thermostaten

Techniek Nederland Erkend installateur Erkend leerbedrijf